Välkommen på förhandsvisning av Planter!

Planter är ett unikt projektverktyg för dig som arbetar professionellt med att planera och projektera landskap och trädgårdar. Den första versionen av verktyget kommer att släppas i januari 2019. Men redan under Elmia Garden är du välkommen på förhandsvisning i monter D07:33.

Där kommer du att kunna se hur tjänsten ser ut och fungerar. Du har även möjlighet att göra en intresseanmälan för en gratis provperiod när Planter lanseras.

– Väldigt kort kan man säga att Planter är ett projektverktyg för folk som arbetar med växtplanering. I Planter finns växter för svenska utemiljöer samlade på ett ställe och du kan söka växter utifrån olika kriterier. Som grund ligger Sveplants omfattande växtdatabas som vi vidareutvecklat med fler bilder och utförliga växtbeskrivningar avsedda för yrkesfolk, förklarar Jenny Nilsson, delprojektledare i utvecklingen av tjänsten.

Planter är ett smidigt sätt att hitta rätt växter. Det är också ett verktyg där du sparar dina växtval och organiserar dem i projekt. Med alla projekt samlade digitalt får du överblick och kan lätt hitta och återanvända dem i framtiden. Du kan också skapa växtförteckningar till t.ex. ritning, presentation, offertförfrågning och beställning.

– Du behöver faktiskt inte skriva växtnamn en enda gång under hela processen. Väljer du även storlek och kvalitet på växterna i verktyget kan du skapa listor som via streckkoderna kan läsas in direkt i växtleverantörens affärssystem. Det här är alltså ett verktyg som underlättar för hela kedjan, säger Jenny Nilsson.

Jenny Nilsson Foto: Berit Haggren

Bakgrund

Planter är ett samarbete mellan Sveplant och QDEC. Sveplant ägs av 32 svenska plantskolor och har sedan 2004 utvecklat och erbjudit branschanpassade lösningar för den gröna handeln. För att säkerställa rätt funktioner har utvecklingen av Planter skett i tätt samarbete med verksamma inom planering och projektering av landskap och trädgård.