Nytt ansikte och växtnyheter i Splendor Plants monter

Två hortensior och en säljare! Det är toppnyheterna i Splendor Plants monter D07:28 vid årets upplaga av Elmia Garden. Missa inte dem!

Hydrangea RUNAWAY BRIDE®.

Tobias Styf är ett välkänt namn för många i branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är Tobias säljansvarig för växtbutiker hos Splendor Plant. Naturligtvis ser han fram emot att träffa så många kunder som möjligt under mässtiden. Kom och säg hej!

Tobias Styf
SUMMER LOVE™

Plant of the Year 2018 från Chelsea Flower ShowHydrangea RUNAWAY BRIDE®, är en ljuvlig form av hortensia med mjukt, aningen hängande växtsätt. Blomningstiden är lång och blommorna vita, ibland med svagt rosa ton.

– Den skapar vill-ha-begär men vi får be kunderna vänta på leveranser tills i vår, säger Johanna Pommer, marknadsansvarig.

Endless Summer-serien®utmärker sig bland hortensior genom att blomma både på årsskott och äldre skott. Detta ger särskilt lång blomningstid. Buskarna har ett brett användningsområde: i rabatt, som häck och i kruka – och även som snittblomma.

– På Elmia Garden lanserar vi ännu en skönhet i serien, Hydrangea macrophylla SUMMER LOVE™. Det är en kompakt, varmt hallonröd sort, berättar Johanna.

Text: Berit Haggren
Foto: Cultivaris GmbH, Johanna Pommer, Bailey Nurseries