Splendor tar Shoppen till nästa nivå

Splendor Plants webbshop Shoppen smyglanserades på Elmia Garden förra året. Efter ytterligare utvecklingsarbete är Shoppen nu redo att serva detaljhandlare med växter från både när och fjärran.

Shoppen når du via Splendor Plants hemsida.

Johanna Pommer, marknadsansvarig på Splendor Plant, hälsar alla välkomna till företagets monter D07:66 på årets mässa för att testa och lära mer om vad Shoppen har att erbjuda.

– Den stora poängen är att du som detaljist kan inspireras av och beställa från hela det svenska sortimentet och importsortimentet samtidigt, via din egen dator. Och att allt sedan kommer i en och samma leverans. Du sparar både tid och pengar.

Förutom Splendor Plants eget omfattande sortiment innehåller shoppen varor från underleverantörer. E-märkta fruktträd från Plantskolan i Ängelholm och svenskodlade rosor från Flora Linnea hör till det som finns sedan tiidgare. Nu är det även klart med ett kompletterande sortiment från en holländsk plantskola, framtaget speciellt för trädgårdsdetaljhandeln.

– På det här sättet kan vi erbjuda butikerna ett ännu större sortiment än idag parat med snabba leveranser av kompletta order.

10-pack, 11 cm kruka
10-pack, 11 cm kruka
3-pack med bärhandtag
3-pack med bärhandtag
2-liters kruka
2-liters kruka

Friska plantor och goda bär

Stort utrymme i Splendors monter får även de nya E-märkta jordgubbs- och smultronsorterna. De är utvalda som särskilt goda och odlingsvärda i projektet Kvalitetssäkring av frukt- och bärväxter. E-märkningen innebär också att plantorna är rensade från sjukdomar. De är i flera generationsled förökade med hög kontroll av sundhetsnivå, och där ingår även mikroförökning.

I klartext betyder det att de här plantorna växer bättre, ger rikligare skörd och större bär än andra tack vare att de inte hämmas av sjukdomar. De står även emot sjukdomsangrepp bättre än andra plantor. Sorterna som valts ut för E-märkning är jordgubbe ’Bianca’ E (en vitfruktig sort), ’Florence’ E, ’Honeoye’ E och ’Polka’ E, smulgubbe ’Rebecka’ E, parksmultron ’Askungen’ E och smultron ’Rödluvan’ E och ’Snövit’ E (vitfruktig).

När Johanna går vidare med att berätta om nyheter inom företagets egna varumärken, First Editions, Endless Summer och Easy Elegance, inser man att det kommer att bli fullt i montern. Favoriter från Grönt kulturarv och mer av Min egen Trädgård ska ju också få plats…

I Splendor Plants monter på Elmia Garden möter du:

Sven Andersen
Sven Andersen
Gunilla Nilsson
Gunilla Nilsson
Eva Broberg
Eva Broberg
Marléne Måbrink
Marléne Måbrink
Kristina Blomberg
Kristina Blomberg

Text: Berit Haggren
Foto: Johanna Pommer, Stefan Lindblom/HBG-bild, Splendor Plant