Bästa trädgårdsväxterna i E-plantas monter

Min egen Trädgård är ett varumärke att hålla utkik efter i trädgårdsbutiken. Loggan sitter på vackra, friska och lättodlade E-plantor som passar perfekt i svenska trädgårdar.

Växterna i Min egen Trädgård är valda för att de är både snygga och pålitliga i hemträdgårdar.

Kvalitetsmärkningen E-planta är sedan länge både välkänd och välrenommerad bland dem som använder växter yrkesmässigt. Innan en art eller klon blir E-märkt har den passerat genom flera nålsögon. För att komma ut på andra sidan krävs unika kvaliteter och en uttalad lämplighet för svenskt klimat. Hela urvalsarbetet och all odling av E-plantor sker i Sverige.

Fram till förra årets trädgårdssäsong var E-plantor främst kända bland professionella växtanvändare. Men så lanserade E-planta ekonomisk förening Min egen Trädgård – ett sortiment av E-plantor som är sammansatt speciellt för vanliga, privata trädgårdar. Det säljs i vanliga trädgårdsbutiker, så nu kan alla som så önskar bygga sin trädgård av friska, snygga och säkert härdiga E-plantor. Sortimentet av växter som säljs inom konceptet Min egen Trädgård utvecklas efterhand och omfattar inför våren närmare 160 olika sorter.

Grupperade efter funktion

Som en vägledning är växterna i Min egen Trädgård uppdelade i grupper för olika funktioner och trädgårdsstilar: Blomsterglädje ger praktfull blomning, färg och doft, Spännande årstider bjuder på vackert blickfång under lång tid, Vilsam grönska skapar rofyllda, gröna rum och Trädgårdens skafferi innehåller fruktträd och bärbuskar. Dessutom finns Växande Gåva som används för kampanjprodukter.

Elisabet Martinsso
Gunnel Holm
Malin Strand
Malin Strand

Allt du vill veta om Min egen Trädgård och E-plantor får du svar på i monter D06:64 på Elmia Garden. Där finns Gunnel Holm och Malin Strand från E-planta ekonomisk förening tillsammans med Elisabet Martinsson från Elitplantstationen.

Nyheter

Utvecklingsarbetet inom E-plantsystemet pågår ständigt och varje år kommer nya, kvalitetsstämplade växter ut på marknaden.

– Självklart vill vi också visa kommande nyheter i E-plantsortimentet på Elmia Garden. Därför bygger vi upp en särskild nyhetsö utöver vår vanliga monter. Men vad den ska innehålla är information som jag sparar tills mässan öppnar, säger Malin Strand.

Nytt är även att E-logotypen försetts med en förklarande text; Elitplantor för svenskt klimat. Dessutom har Min egen Trädgårds logotyp förenklats för att fungera ännu bättre på etiketter och skyltbilder.

– Från Elitplantstationens sida kommer vi att särskilt lyfta trädgårdsblåbären på Elmia Garden. De är lättodlade, ger massor av underbart goda bär och borde verkligen odlas mer, säger Elisabet Martinsson.

E-planta har ny logotyp.
E-planta har ny logotyp.
'Putte' E är en av flera utmärkta blåbärssorter för hemträdgårdsodling.
’Putte’ E är en av flera utmärkta blåbärssorter för hemträdgårdsodling.


Text: Berit Haggren
Foto: Berit Haggren, E-planta ek. för., EPS/Lars Torstensson