Snabbt växande databas stärker Sveplants erbjudande

Sveplants växtdatabas utvecklas nu snabbare än någonsin. För dig som kund innebär det tillgång till allt mer information att använda på egna hemsidor, etiketter, skyltar och i artikelregister. Passa på att diskutera lösningar som passar ditt företag med Sveplants Åsa Bellner i monter D07:33 på Elmia Garden!

Ros 'Maigold' är en av just nu drygt 17 500 växter i SvePlantInfo.

Branschägda Sveplants speciella nisch är smarta IT-lösningar för företag i trädgårdsbranschen. Utvecklingen av Planter, ett projektverktyg för växtplanering, har inneburit personalmässig förstärkning och att databasen SvePlantInfo nu fylls på med mer än tusen nya växter varje år. För närvarande finns imponerande mer än 17 500 träd, buskar och perenner inlagda.

Åsa Bellner

Förutom tillgång till landets mest innehållsrika växtdatabas erbjuder Sveplant allt det andra du kan tänkas behöva för att informationen ska komma till nytta i din verksamhet. Datorer, skrivare, program, etiketter, skyltar…

– Det som är speciellt med oss som IT-företag är att vi har grön kompetens. Vi vet hur branschen fungerar och vilka utmaningar de olika aktörerna ställs inför. Därför har vi lättare att se vad kunderna faktiskt behöver och utifrån det knyta ihop väl fungerande lösningar. Våra program är utvecklade i samarbete med kunderna och för deras branschspecifika behov. Skyltar och etiketter är anpassade för den miljö de ska användas i. De tål att bli blöta, kunden behöver inte hålla på och laminera, säger Åsa Bellner.

Det finns också en öppen söksida på sveplantinfo.se där alla intresserade kan söka rätt namn och information om växter.
Text: Berit Haggren