Hallå där Jenny Nilsson…

…delprojektledare för Planter, ett nytt digitalt projektverktyg för professionella inom trädgård.

Ni har en kostnadsfri testperiod under januari till mars. Hur har intresset varit så här långt?

Jenny Nilsson

– Det har varit ett stort och positivt intresse. Många hörde av sig redan innan Planter fanns, men de flesta som testar nu har vi inte haft kontakt med tidigare. Vi tolkar det som att ryktet går och att folk i branschen tipsar varandra. Vi är väldigt glada för den entusiasm användarna visar. Vi hoppas också att alla känner att de kan vara med och påverka utvecklingsarbetet, vilket de kan.

Läs Växtforums tidigare artikel om Planter här.

Får ni mycket feedback från användarna?

– Ja, vi har fått många tips via olika kanaler, dels om sådant som inte funkar men också konkreta förslag på nya funktioner som de gärna vill ha. Alla förslag har varit bra och vi samlar på allt. Det känns som användarna har förstått potentialen i Planter så det har varit väldigt roligt att ta emot förbättringsförslagen. Vi vill gärna ha mer sådant! Även små saker, som stavfel i växtdatabasen och annat som vi kan förbättra löpande är väldigt välkommet. Det är bara att höra av sig via facebook, mejl eller telefon.

De som testat Planter, vad är det de gillar?

– Till det som lyfts fram speciellt hör möjligheten att filtrera efter många kriterier vid sökning i växtdatabasen, du kan verkligen smalna av din sökning. Det är också populärt att slippa skriva växtförteckningar. Men nästan varenda funktion verktyget erbjuder har lyfts fram av någon av användarna vi träffat.

Vad vill de att ni förbättrar?

– Växtdatabasen behöver bli större, och det håller vi helt med om. Det är också något vi jobbar på ständigt. Just nu har vi 850 växter inlagda. Vi räknar med att ha 1000 vid mars månads utgång och att databasen sedan ska växa med ungefär 100 växter per månad. Många vill ha flera bilder på varje växt, och det vill vi också. Även det arbetar vi med. Det är till exempel önskvärt att kunna visa växternas attraktionsvärden vid olika årstider liksom att erbjuda både miljö- och detaljbilder. Vi vill gärna komma i kontakt med användare som har växtbilder.

 När det gäller vidareutveckling i övrigt, vad ligger närmast i pipeline?

– I mars-april kommer vi att lägga in valbara storlekar på växterna, så man slipper leta efter det i katalogerna. Det blir också möjligt att lägga in egna växter i sina projekt om de saknas i växtdatabasen. Vi utvecklar även möjligheten att spara sökningar och vi gör hela Planter snabbare. Vi har en jättelista med roliga förslag, vi kommer att hinta på vår facebooksida efterhand som något nytt är på gång. Och vi vill verkligen uppmana alla att fortsätta höra av sig till oss med tankar och idéer. Användarnas förslag är en riktig guldgruva för oss i utvecklingsarbetet.

Ni är också ute och möter användarna i olika sammanhang. Var kommer ni att finnas i vår?

– Det som är inplanerat är Publika parker och stadsrum i Malmö den 4 april, LARK-dagen i Alnarp den 26 april och Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbunds konferens i Växjö den 20-21 maj. Men vi blir gärna inbjudna till andra evenemang också. Det är bara att höra av sig. Kontaktuppgifter finns på hemsidan, planter.se

Text: Berit Haggren