Välkommen till Svenska Plantskolor på Elmia Garden!

Välkommen att träffa flera av de främsta svenska plantskolorna och deras branschorganisationer på Elmia Garden! I år har de sällskap av svenska prydnadsväxtodlare i montern.

Förutom varje utställares produkter och aktiviteter har du ett gemensamt program hos Svenska Plantskolor & Prydnadsväxtodlare att se fram emot. Mässans stora publikmagnet – släppet av Årets Perenn 2019 – äger i år rum i plantskolemontern. Kom och lyssna när Victoria Skoglund presenterar denna vackra och odlingsvärda perenn! Onsdag 26 september kl 14.30 är det dags.

Branschens gemensamma satsning Stora Planteringsveckan har nyligen haft premiär – och pågår just nu, 1-9 september, se storaplanteringsveckan.se. Torsdag 27 september kl 11.00 kommer Bobby Seger från Flyinge Plantshop till montern för att berätta om erfarenheter från premiäromgången av aktiviteten och ge tips och råd för en ökad höstförsäljning i butik.

Stora Planteringsveckan står även bakom en seminariepunkt onsdag 26 september kl 11.15 på scenen i C-hallen. Rubriken är Så lyfter Stora Planteringsveckan trädgårdsbranschen på hösten – Visioner, strategier och erfarenheter från premiäråret 2018. Projektledare Berit Haggren, trädgårdsinspiratör, TV-personlighet m m John Taylor och ansvariga från trädgårdsbutiker medverkar.

Grönt Kulturarv har även i år nyheter att presentera. Två rosor, två sorters humle och två perenner är på väg in i sortimentet och på väg ut på marknaden. Dem får du höra mer om torsdagen den 27 september kl 13.00 i plantskolemontern.

Text: Berit Haggren