Splendor Plant lanserar Shoppen

En webbshop med ett omfattande växtsortiment är vårens stora nyhet från Splendor Plant. Shoppen blir namnet och du hälsas härmed välkommen på förhandsvisning i plantskolemontern på Elmia Garden!

CORAL COVE ('Baiove') är en Easy Elegance®-ros som blommar från mitten av juni till mitten av oktober.

Trädgårdsbutikernas behov är i fokus för utvecklarna, men Shoppen kommer att vara öppen även för andra kategorier av kunder. Johanna Pommer, marknadsansvarig på Splendor Plant, utlovar ett smidigt och användarvänligt upplägg.

– Du kommer att kunna välja från Splendors eget omfattande sortiment, men vi har också kopplat på några underleverantörer. Det blir E-märkta fruktträd från Plantskolan i Ängelholm, rosor från Flora Linnea och ett kompletterade sortiment, specialkomponerat för trädgårdsbutiker, från en holländsk plantskola. Vi ser också möjligheter att knyta till oss ytterligare leverantörer framöver.

Johanna berättar att plantskolorna inom samarbetet synkroniserat sina affärssystem och effektiviserat logistiken väldigt långt. Något som resulterat i ett upplägg med snabba leveranser av kompletta order från Splendors anläggning i nordvästra Skåne.

– Vi vill kunna erbjuda butikerna ett ännu större sortiment än idag, och underlätta genom att erbjuda det europeiska sortimentet i samma leverans.

Johanna Pommer
Johanna Pommer
'Polka' E är en saftig och söt jordgubbe med härlig jordgubbsarom.
’Polka’ E är en saftig och söt jordgubbe med härlig jordgubbsarom.

Rosor, bär och gästspel

Utmärkelsen Årets ros 2016 tilldelades ALL THE RAGE, en ros i Easy Elegance®-serien som är ett av Splendor Plants varumärken. Hela serien har fått ny logotyp, nya etiketter och ny kruka. Det hela finns förstås på plats på Elmia Garden. Där finns också de nya E-märkta sorterna av smultron och jordgubbar, och en hel del andra växter.
– Och så har vi en gäst i vår monter! Floor van Schaik kommer för att visa sina racks och trädställ som vi är återförsäljare av, säger Johanna Pommer.

Träffa Splendor Plants medarbetare i montern:

Sven Andersen
Sven Andersen
Kristina Blomberg
Kristina Blomberg
Marléne Måbrink
Marléne Måbrink
Eva Broberg
Eva Broberg
Gunilla Nilsson
Gunilla Nilsson
Nils Andersen
Nils Andersen


Text: Berit Haggren
Foto: Stefan Lindblom/HBG-bild, Åke Truedsson, Splendor Plant