Hos Lackalänga på Elmia: Barhäng bland perenner

– Välkomna till ett grönt, kreativt barhäng! hälsar Lena Holgersson, Lackalänga Trädgård, som i övrigt är hemlighetsfull med vad företaget kommer att bjuda på i sin monter på Elmia Garden.

Lackalänga Trädgård. I förgrunden lyser bladverket på alunrot 'Marmalade'.

– Vi kommer att skapa en egendesignad mötesplats och Emil, vår son och nya kraft i företaget kommer att vara på plats för att möta gamla och nya kunder.

Efter kuppen med de väl spridda gummistövlarna med perenner på Elmia Garden häromåret, och den magnifika damen med klänning av bergenia-, lammörons- och alunrotsblad året därpå, är förväntningarna höga på vad Lackalänga Trädgård ska hitta på den här gången. Men vi får alltså hålla oss tills mässan öppnar…

Det vi kan berätta är att Lackalänga Trädgård finns i just Lackalänga i Kävlinge kommun i Skåne. Företaget drivs av Lena och Mats Holgersson, som i personalstyrkan nu alltså även räknar in sonen Emil.

– Vi är ett mindre företag med brett sortiment, personlig service och snabba leveranser. Vi har många mindre kunder och de får gärna komma hit och titta och på plats bestämma vad de vill ha. När kunder ringer kan jag vid behov tipsa om alternativa växter som kanske är bättre just vid det tillfället eller för den aktuella funktionen. Vi värnar om våra kunder och tar oss tid att se både dem och växterna, säger Lena.

Höstflox SWEET SUMMER WINE
Höstflox SWEET SUMMER WINE
Lena och Mats Holgersson
Lena och Mats Holgersson
Företagshunden Curry
Företagshunden Curry
I förgrunden liten kärleksört, Årets Perenn 2016
I förgrunden liten kärleksört, Årets Perenn 2016

Såväl Lena som Mats har yrket i blodet, båda har fäder som startat och drivit plantskoleföretag.

– Det ska bli roligt att ha Emil med på mässan. Och för övrigt så jobbar vår yngre son Linus också i företaget när han är ledig från skolan, avslutar Lena.

Stäppsalvia 'Caradonna'
Stäppsalvia ’Caradonna’
Såpnejlika 'Kvinnsgröta'
Såpnejlika ’Kvinnsgröta’
Kinesisk kärleksört 'Granlunda'
Kinesisk kärleksört ’Granlunda’
Glansmiskantus 'Malepartus'
Glansmiskantus ’Malepartus’

Text: Berit Haggren
Foto: Lackalänga Trädgård