Smarta IT-lösningar för trädgård

Vad sägs om tillgång till en databas med nästan 16 000 träd, buskar och perenner? Och att kunna använda informationen direkt till egna hemsidor, etiketter, skyltar och artikelregister? På Elmia Garden kan du diskutera IT-lösningar som passar dig med Åsa Bellner, vd på Sveplant.

Svartaronia GLORIE® E ('Elisabeth') finns förstås på bild i SvePlantInfo

Branschägda Sveplants speciella nisch är smarta IT-lösningar för företag i trädgårdsbranschen. Utöver databasen SvePlantInfo har de allt det andra du kan tänkas behöva för att den ska komma till nytta i din verksamhet. Datorer, skrivare, program, etiketter, skyltar…

SvePlantInfo är också grunden i Feedbax Växtsök. Det är en produkt för detaljhandeln som ger deras kunder möjlighet att själva söka växter i butikens sortiment utifrån valda kriterier. Så här långt har det skett via kundterminal eller dator, men nu kommer även en mobilversion.

– Det som är speciellt med oss som IT-företag är att vi har grön kompetens. Vi vet hur branschen fungerar och vilka utmaningar de olika aktörerna ställs inför. Därför har vi lättare att se vad kunderna faktiskt behöver och utifrån det knyta ihop väl fungerande lösningar. Våra program är utvecklade i samarbete med kunderna och för deras branschspecifika behov. Skyltar och etiketter är anpassade för den miljö de ska användas i. De tål att bli blöta, kunden behöver inte hålla på och laminera, säger Åsa Bellner.

 
Åsa Bellner
Åsa Bellner
Feedbax Växtsök för mobilen.
Feedbax Växtsök för mobilen.
Sticketiketter
Sticketiketter

SvePlantInfo fylls på och uppdateras kontinuerligt med fler växter, fakta, bilder och korrekta namn. Databasen är alltså även en säker källa när det gäller namnsättning. Här får du de namn som den svenska plantskolebranschen enats om att använda, grundat på ny europeisk namnstandard, ICNCP, och SKUD (Svensk kulturväxtdatabas). Det finns också en öppen söksida på sveplantinfo.se där alla intresserade kan söka rätt namn och information om växter. Söksidan kan du nu nå direkt från Växtforums startsida!

Sveplants syfte är att rationalisera handeln med växter, inte att generera vinst till de 35 svenska plantskolor som äger bolaget. Allt överskott används därför till fortsatt utveckling av nya, allt smartare produkter – utifrån kundernas behov.

Smultron
Smultron
Integrifolia-klematis HEDDA® E
Integrifolia-klematis HEDDA® E
Fjädernejlika 'Roseus'
Fjädernejlika ’Roseus’
Ögle- och klisteretiketter
Ögle- och klisteretiketter
Skyltar och hängetiketter
Skyltar och hängetiketter

Text: Berit Haggren
Foto: Sveplant