Min egen Trädgård® – E-plantor för villaträdgården

PRESS E-plantor är svenskodlade, vackra och friska växter, speciellt utvalda för vårt klimat. De har gjort succé bland proffsen, nu har turen kommit till fritidsodlarna. Från i vår finns Min egen Trädgård i butikerna. Det är ett sortiment av E-plantor som passar för vanliga trädgårdar.

Den glada logotypen pryder etiketten på varje växt i konceptet.

Kvalitetsmärkningen E-planta har funnits på växter i över 30 år. Konceptet Min egen Trädgård är nytt för året. Satsningen har gjorts av E-planta ekonomisk förening, som ägs av framstående plantskolor i landet. Syftet är att det ska bli lätt att hitta de svenskodlade och tåliga E-plantorna i butik.

Tidigare har det framför allt varit professionella växtanvändare, som anläggare och trädgårdsarkitekter, som känt till E-plantorna och förstått vilken fantastisk kvalitet de har.

– Vi tycker det är hög tid att även privatkonsumenter får ta del av E-plantornas fördelar – friska växter som trivs i det svenska klimatet och skänker glädje under lång tid, säger Lottie Nilsson, hortonom på E-planta.

Produktgrupper guidar rätt

Under paraplyet Min egen Trädgård delas växterna in i grupper utifrån funktion i trädgården: Blomsterglädje ger praktfull blomning, färg och doft, Spännande årstider bjuder på vackert blickfång under lång tid, Vilsam grönska skapar rofyllda, gröna rum och Trädgårdens skafferi innehåller fruktträd och bärbuskar.

– Vi vill visa vilken upplevelse och känsla en växt kan ge samt vilken funktion den fyller i trädgården, säger Lottie Nilsson.

Många fler växter på väg

Under våren lanseras ett 60-tal spännande och lättodlade E-plantor under varumärket Min egen Trädgård och i höst kommer ett 50-tal fruktsorter. Framöver kommer E-planta att arbeta för att hitta ännu fler växter som passar i den lilla trädgården, på terassen och balkongen.

– Min egen Trädgård har ett brett sortiment och erbjuder något för alla. Fruktträden kommer dessutom i precis rätt tid för höstplanteringen, säger Nils Andersen, vd för Splendor Plant.

Hålla alltså utkik efter växter med etiketten Min egen Trädgård i trädgårdsbutikerna i sommar!

Information om växterna kommer att finnas på hemsidan www.minegentradgard.se som är under uppbyggnad.

Text: Berit Haggren