Kompletta IT-lösningar för vår bransch

Fakta om nästan 16 000 träd, buskar och perenner levererad direkt till webb, etiketter, skyltar och artikelregister. Sveplants IT-lösningar för företag i trädgårdsbranschen är både smarta och kompletta. Träffa Sveplants vd Åsa Bellner på Elmia Garden!

En i mängden av växter i SvePlantInfo: Brunnera macrophylla 'Alexander's Great', kaukasisk förgätmigej.

Hjärtat i branschägda Sveplant AB är den unika databasen SvePlantInfo. Som kund får du tillgång till all information den innehåller, inklusive bilder. Sveplant erbjuder dessutom allt det andra du kan tänkas behöva för att uppgifterna ska komma till nytta i din verksamhet. Datorer, program, skrivare, etiketter, skyltar…

SvePlantInfo är även grunden i Feedbax Växtsök. Det är en produkt för detaljhandeln som ger deras kunder möjlighet att själva söka växter i butikens sortiment utifrån valda kriterier. Så här långt har det oftast skett via kundterminal eller dator, men det finns även en mobilversion.

– Det som är speciellt med oss som IT-företag är att vi har grön kompetens. Vi vet hur branschen fungerar och vilka utmaningar de olika aktörerna ställs inför. Därför har vi lättare att se vad kunderna faktiskt behöver och utifrån det knyta ihop väl fungerande lösningar. Våra program är utvecklade i samarbete med kunderna och för deras branschspecifika behov. Skyltar och etiketter är anpassade för den miljö de ska användas i. De tål att bli blöta, kunden behöver inte hålla på och laminera, säger Åsa Bellner.

Åsa Bellner
Åsa Bellner
Feedbax Växtsök i mobilen
Feedbax Växtsök i mobilen
Skyltar och hängetiketter
Skyltar och hängetiketter

Kontinuerlig uppdatering

SvePlantInfo fylls på och uppdateras kontinuerligt med fler växter, fakta, bilder och korrekta namn. Databasen är alltså även en säker källa när det gäller namnsättning. Här får du de namn som den svenska plantskolebranschen enats om att använda, grundat på ny europeisk namnstandard, ICNCP, och SKUD (Svensk kulturväxtdatabas).

Det finns också en öppen söksida på sveplantinfo.se där alla intresserade kan söka rätt namn och information om växter. Söksidan kan du nå direkt från Växtforums startsida!

Sveplants syfte är att rationalisera handeln med växter, inte att generera vinst till de 35 svenska plantskolor som äger bolaget. Allt överskott används därför till fortsatt utveckling av nya, allt smartare produkter – utifrån kundernas behov.

På Elmia Garden finns Sveplant AB i monter nr D08:56, en del av den svenska plantskolemontern.

Heucherella 'Sweet Tea', klockvippa
Heucherella ’Sweet Tea’, klockvippa
Leucanthemum superbum 'Broadway Lights', jätteprästkrage
Leucanthemum superbum ’Broadway Lights’, jätteprästkrage
Acer palmatum 'Koto-nu-ito', japansk lönn
Acer palmatum ’Koto-nu-ito’, japansk lönn
Sticketiketter
Sticketiketter
Ögleetiketter och klisteretiketter
Ögleetiketter och klisteretiketter

Text: Berit Haggren