Hanna är ny verksamhetsledare för E-planta

I början av mars tillträdde Hanna Ramn som ny verksamhetsledare för E-planta, ekonomisk förening.

Hanna Ramn, verksamhetsledare E-planta.

Hanna kommer närmast från tjänsten som produktionschef på Green Landscaping Skåne. Hon är i botten landskapsingenjör och har arbetat med ledande befattningar inom drift under 10 år, mestadels för offentliga miljöer och bostadsrättsföreningar. Tidigare var hon platschef på HD Landscape.

Utlysningen lockade

Hon såg annonsen på Gröna Jobb och sökte drömjobbet.

– Jag har alltid trivts på mina olika arbetsplatser, och mest tvingats byta på grund av exempelvis större omorganiseringar. Men denna gång, när jag såg annonsen för jobbet, tänkte jag ta chansen, då denna typ av jobb inte växer på träd. Att kunna kombinera växtkännedom, med erfarenheterna från anläggning, och marknadsföringsfrågor är en fantastisk möjlighet!

Den nya utmaningen

Hanna tänker fortsätta att behålla det goda ryktet, som kännetecknar E-plantas varumärke. Fortsätta kvalitetssäkra och arbeta utvecklande med att nå ut med E-planta till slutkonsumenten.

– Det handlar mycket om folkbildning. En målsättning är att alla ska leta efter E-plantor som sitt förstahandsval och efterfråga dem i handeln. Vi har andra i organisationen som är bättre än mig på växtexpertisen. Min styrka är att tratta ner alla goda idéer och initiativ, och driva utvecklingen framåt. Jag ska ha rollen som “motorn”.

Närmast i pipeline

Överräckningen är i sitt slutskede, och kontoret har precis flyttat in i nya lokalerna i Alnarp. Hanna, skrattar ursäktande åt att de nya sittmöblerna är beställda och på väg. Vi gick till restaurangen i Alnarpsparken och fortsatte vår lunchintervju under de blommande näsduksträden.

Hanna Ramn är 44 år, och bor i Kävlinge med man och två barn. I den egna trädgården, står en makalös blodbok, och hon har nyanlagt en köksträdgård. Att karva egenodlade Halloweenpumpor med barnen och vännerna är en ny tradition. Clematis ´Lovechild´ E är en av favoriterna ur E-plantsortimentet, som redan tidigare planterats på tomten och det kommer att bli fler.

Text och bild: Karina Brozinic