En plantskola är en värld av växter, odling, trender, marknadsfrågor och rådgivning.
Växtforum är de svenska odlingsplantskolornas webbplats.
Välkommen!

Nytt ansikte och växtnyheter i Splendor Plants monter

Publicerad: 2018-09-21 Två hortensior och en säljare! Det är toppnyheterna i Splendor Plants monter D07:28 vid årets upplaga av Elmia Garden. Missa inte dem!
Nytt ansikte och växtnyheter i Splendor Plants monter Hydrangea RUNAWAY BRIDE®.

Tobias StyfTobias Styf är ett välkänt namn för många i branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är Tobias säljansvarig för växtbutiker hos Splendor Plant. Naturligtvis ser han fram emot att träffa så många kunder som möjligt under mässtiden. Kom och säg hej!

Plant of the Year 2018 från Chelsea Flower ShowHydrangea RUNAWAY BRIDE®, är en ljuvlig form av hortensia med mjukt, aningen hängande växtsätt. Blomningstiden är lång och blommorna vita, ibland med svagt rosa ton. 

– Den skapar vill-ha-begär men vi får be kunderna vänta på leveranser tills i vår, säger Johanna Pommer, marknadsansvarig.

SUMMER LOVE™Endless Summer-serien®utmärker sig bland hortensior genom att blomma både på årsskott och äldre skott. Detta ger särskilt lång blomningstid. Buskarna har ett brett användningsområde: i rabatt, som häck och i kruka – och även som snittblomma.

– På Elmia Garden lanserar vi ännu en skönhet i serien, Hydrangea macrophylla SUMMER LOVE™. Det är en kompakt, varmt hallonröd sort, berättar Johanna.

 

Foto: Cultivaris GmbH, Johanna Pommer, Bailey Nurseries

Gå tillbaka